måndag 23 november 2009

Kockmasters Huskur

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Potatis, pommes frites-formade.
Lök, vit.
Lök, röd.
Lök, gul.
Ketchup, den röda faran.
Grillkrydda, det enda grundämnet som är både grill och krydda.

Slutet på månaden, än en gång. Kontot har varit tomt i lite mer än en vecka, hunger har varit sängfösare, grönsaker blott ett suddigt minne från ett grönsaksdoftande förflutet.

Att leva på knäckebröd och räkost har sina fördelar, men även sina nackdelar. Efter en hård helg så kände sig Kockmaster idag lite hängig, med största sannolikhet drabbad av sjukdomen som verkar vara den enda som existerar idag; Rabies.

Denna hiskeliga sjukdom som egentligen bara drabbar hästar har som vi alla vet muterat och börjat attackera människor. Läkemedelsföretagen satsar nu flera hundra kronor på att försöka få fram ett vaccin mot denna löddrande munpest. Vad de inte vet är att en varelse av noblare existens, en mästare som transcenderat mänskligheten och dess tafatta famlande i mörkret, har svar på alla frågor och lösningar på alla problem.

Lösningen på detta problem är en hälsosam och proteinrik diet. Därför skall vi idag laga Kockmasters Huskur, en Kockskapligt bevisat fungerande kur som inte bara helar utan även löser problem du inte visste att du hade.

Börja med att inse att du endast har tre lökar till ditt förfogande. Lök är bra, men saknar viktiga proteiner som vi hästar behöver för att överleva. Tag därför och länsa din enkronesamling och bege dig till affären. Din samling uppgår dessvärre inte till mycket mer än tjugo kronor, men potatisstänger är tack o lov billiga nog för en så fattig stackare som du. Du har till och med råd att köpa en banan också, för senare förtäring, alternativt till något helt annat.

När potatisen är hemtagen så appliceras den nogrannt i ett kaotiskt mönster på en ungsplåt. Hacka nu rödlöken och gullöken i lagom stora bitar och låt de beträda plåtens högra sida. Tag därefter vitlöken och hacka väldigt nogrannt. Efter hackningen så sprids vitlöken över potatisen och plåten förs in i ugnen på ett ömt, romantiskt sätt.

När maten har maxats i max 30 minuter så tas plåten ut. Salta nu potatisen och grillkrydda löken, släng allt på en tallrik och krön verket med Guds moder, Ketchup.


Läkemedelspampar världen över sliter sitt hår
över att folk kan bli friska trots att de är fattiga.