onsdag 13 januari 2010

Kockmasters Max Lax Horse Power

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Potatis, för många för en kastrull.
Lax, död.
Champinjoner, skogssjukdom.
Avocado, ballt och inne.
Matlagningsgrädde, tjockismycket.
Cashewnötter, Kashawadjioow!
Curry, mald Indien.
Ketchup, den lilla röda.
Delikatessyoghurt, för det är nästan mjölk.

Kockmaster har de senaste veckorna huserat på okänd ort, badandes i pengar efter den japanska succén Kockmasters T-shirt. 50 T-shirtar trycktes upp och 500 000 japaner hängde sig av lycka och ytterligare 500 000 beställde T-shirten. De 499 950 som blev utan fick istället Kockmasters Välsignelse och tjänade därmed stort på affären.

För att fira denna succé skall vi idag laga en häst.

Börja med att sätta alla plattorna på max. Tag därefter fram din påse med potatis ur kylen. Att skala potatis tar alldeles för lång tid, skala därför inte potatisen. Applicera nu dina oskalade potatisar i två kastruller och placera därefter kastrullerna på värmebädden. Potatisen kommer nu börja koka, om vatten har tillsatts. Förklara därmed potatisdelen av matlagningen fulländad och plocka fram din lax.

Lax är en sorts häst som har fenor istället för svans och gälar istället för cowboy. Plocka därför ut laxbitarna ur förpackningen och salta dem rikligt. När mängder av smör har maxats i stekpannan så kastas laxen i.

Ett vanligt problem när man steker häst är att man inte vet hur länge hästen skall stekas. En bra tumregel är att börja göra något annat när stekning påbörjats och när man är klar, då även förklara stekningen avklarad.

Plocka därför fram champinjoner samt avocado ur kylen. Skär champinjonerna i lagom perfekta bitar och skär därefter avocadon i lika perfekta bitar. Laxen är nu färdig. Placera laxen på din tallrik och fyll stekpannan än en gång med smör. Medans avocadon och champinjonerna fräses tillsammans med matlagningsgrädde, vaniljdelikatessyoghurt, cashewnötter samt curry så tas potatisen av plattan och avförklaras sin färdighet. Tag nu fram din stöt och börja stöt potatisen. Applicera mängder av matlagningsgrädde och yoghurt under stötningsproceduren. När rätt konsistens uppnåtts så förklaras potatisen färdig en andra och sista gång. Lägg nu potatisen på tallriken och garnera med röran, och skvätt därefter på lite ketchup, för att det är gott.



Detta är också en häst.