lördag 13 november 2010

Kockmasters Sushi v4

Efter att ha levt en kort tid i överflöd till följd av försäljningssuccén Kockmasters T-shirt så beslutade Kockmaster sig för att dra sig tillbaka till en hage och kontemplera hästars överlägsna matlagningsförmåga. 300 dagar i djup meditation ledde till denna dag, då Kockmaster återigen regnar sin manna från den himmel som är hans närhet.

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Potatis, perfekt runda.
Kött, perfekt runt.
Panering, överbliven.
Smör, mer än någonsin.
Ketchup, perfekt röd.
  • Alla plattor, ugnar och vattenkranar på max.
Idag skall vi laga en ny version av en av Kockmasters 35 förstklassiga succérecept, nämligen Kockmasters Sushi. För att sluta cirkeln så skall vi idag använda oss av det tredje och sista sädesslaget, potatis, som grund till sushin. Och istället för att som tidigare gånger använda oss av färdigpanerad fisk, ska vi idag panera en fisk. Köp därför jättebilliga pangasiusfiléer och tina dem i ett bad av maxat vatten. När tining har pågått i en timme så öppnas fiskpåsen. Om fisken luktar pung så har rätt fisk inhandlats. Vänd nu fisken i panering och placera exakt 50-100 gram smör i stekpannan tillsammans med pungfisken, i hopp om att ge den en ännu mer fantastisk smak än vad dess lukt får oss att hoppas på.

När fisken är färdigstekt och dess smak visar sig vara lika fantastiskt perfekt som väntat, så förflyttas den plötsligt, utan förklaring, till papperskorgen.

Tag därför fram fyra köttbullar och täck dem med panering. Att panera köttbullar var ett tecken på hög klass i de sydfranska hoven på 1700-talet, enligt historikern Kockmaster. Panera därför köttbullarna.

Nu är det dags att extrahera potatisbollarna ur ugnen. I händelse av att du inte placerade dem där för tjugo minuter sedan så rekommenderar Kockmaster att du gjorde det. Tag därför potatisbollarna och applicera dem på den kockmasterpatenterade gröna sushitallriken.

När applikation är fullbordad så placeras de panerade köttbullarna ovanpå potatisbollarna - och märk väl att användning av hjälpmedel som håller dem på plats är strängt förbjuden. Överträdelse mot detta förbud kommer att leda till utfrysning ur Kockmasterkyrkan samt oändligt mycket lidande i efterlivet.


Prisa Kockmaster!