torsdag 28 maj 2009

Kockmasters Tortellini de la majs

Efter nästan fyra veckor av dagliga uppdateringar på osynliga språket och oändligt mycket positiv feedback från oändligt många osynliga Kockmasterfans så går Kockmaster tillbaka till det svenska språket. Varför? För att det är torsdag.

Till Kockmasters bokstavstroende apprentice:ar som har fastat sedan det senaste receptet kom upp, önskar Kockmaster bättre lycka i nästa liv.

Till de som fuskat och försökt laga egen mat och på något mirakulöst sätt inte avlidit till följd, önskar Kockmaster god fortsättning i detta liv och glädjebud om fortsatta Kockmasterrecept. Ert famlande i köket är över, Kockmaster äro uppstånden från de osynliga.

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Tortellini, en påse.
Tomat, passerad.
Vitlök, den vita löken.
Grillkrydda, den enda kryddan.
Majs, utan kolv.
Ost, bra mot smalhet.
Yoghurt, turkisk.

Börja med att hälla i vatten i din kastrull. Häll nu kastrullvattnet ner i din vattenkokare, som du alltid har haft, men aldrig orkat med att använda då det innebär ett extra moment. Men som den tidssparare du är så inser du ändå att du spar en hel del minuter tack vare detta extra moment.

När vattnet i vattenkokaren kokar så hälls det ner i kastrullen, tätt följt av tortellinin. Salta rikligt och trava därefter bort till din arbetsbänk. Här ska vi förbereda såsen som ska ersätta ketchupen i Kockmasters ännu inte lanserade Kockmasters Tortellini con de la grande ketchup.

Börja med att ta fram en kartong passerade tomater och öppna nämnda kartong. Tag därefter en lagom stor vitlöksklyfta och hacka noggrant. Applicera vitlöken i de passerade tomaterna. Vitlök passar utmärkt tillsammans med grillkrydda sägs det, krydda därför tomatena med stora mängder grillkrydda. Öppna nu din burk med majs och placera dessa i tomaterna. Det kan hända att tomaternas och majsens sammanlagda densitet blir för stor för kartongen, men det gör inget. Ha gärna ett vitt linne på dig när du rör om. Sist så skall vi riva ner lite ost i såsen. Främst för att det är ost, men även för att det är bra mot hjärt- och kärlsjukdomar. Allra sist så rör vi ner en sked turkisk yoghurt. Detta ger såsen en lite mindre färggrann framtoning och du blir själv vackrare i jämförelse. I alla fall tills du har maten i dig, då är du inte lika vacker längre. Om du inte gör en lunchlåda också och hänger den runt halsen d.v.s.

När tortellinin är färdigkokt så hälls vattnet av än en gång och såsen hälls på. Värm tills värme uppnåtts och förtär därefter i våldsamt tempo.


Tortellini är ej en grönsak.

1 kommentar: