lördag 30 maj 2009

Kockmasters Grillspecial

Sommaren är här, sista lektionen i skolan är avklarad. För vissa följer en sommar av sommarjobbande. För Kockmaster följer en sommar av att vara grym på att grilla. Grillsäsongen har visserligen varit igång ett tag, men vid varje grillfest så har du blygsamt närmat dig grillen och sprungit gråtande därifrån när du insett att du inte har en aning om vad eller hur du ska grilla.

Som tur är finns Kockmaster här för att leda dig genom proceduren.

Dagens rätter kräver följande ingredienser:
Köttfärs, massor.
Tomat, runda.
Sallad, i kruka.
Rödlök, röd lök.
Bröd, hamburger-.
Dressing, ännu bättre mot smalhet.
Champinjoner, utan fötter.
Ost, mjuk, med vitlök i.
Bacon, fett och gott.

Idag skall vi grilla oss Kockmasters Hamburgare. Förmodligen har du stött på denna rätt tidigare, och funderat länge över vem som skapade den. Nu vet du. Och du vet även hur mycket du skall sätta in på hans Swizz bank account för att tacka honom.
Börja med att skära upp köttfärsen i exakt så stora bitar som är lagom och krama ihop bitarna till bollar. Tag därefter bollarna och platta till dem på en inoljad bricka.

När hamburgarna är färdiga och kryddade med rikliga mängder peppar och salt så förbereds grönsakerna. Skiva löken och tomaterna. Ryck loss salladsbladen ur krukan och smörj in dig med hamburgerdressingen. Du är nu redo att förbereda Kockmasters Förrätt.

Tag dina champinjoner och slit loss foten på dem. Fyll champinjonskålen som uppenbarat sig med valfri vitlöksdoftande ost/smör-hybrid och linda in kreationen i bacon.

Nu till själva grillningen. Placera baconchampinjonerna på grillen när grillen är varm. Vänta en stund och vänd sedan på dem. Det kan hända att smörosten rinner ut om du inte lindat tillräckligt bra, linda därför tillräckligt bra innan grillning påbörjas.

När det kommer till huvudrätten så upprepas samma procedur som med champinjonerna. Placera alltså hamburgarna PÅ grillen och vänta en stund. Vänd hamburgaren och vänta en stund till. Placera därefter hamburgaren på ett hamburgerbröd tillsammans med grönsakerna. Voila! Kockmasters Hamburgare.


Mmmmm, fett...

5 kommentarer:

  1. Hej Kockmaster!
    Din blogg är något av det finaste jag sett och jag kan knappt vänta på att få laga något av detta smarriga. Tack!

    SvaraRadera
  2. Mästerligt! Bravo! Hurra!
    :D

    SvaraRadera
  3. Kockmaster! Jag är hungrig, var är du?

    SvaraRadera
  4. Mer mat, vi svälter!

    SvaraRadera