När Kockmaster i början på sommaren drog sig bort från rampljuset så var det många som trodde att Kockmaster hade tappat gnistan. Kockmaster tappar inte gnistan. Kockmaster är en ständigt brinnande himlakropp som spenderat den senaste månaden i helvetet på studiebesök och brinner som aldrig förr.
Efter att den Kockmasterbenådade Kockmasters Tortellini de la majs såg jordens ljus för första gången så insåg Kockmaster att Kockmaster redan hade fulländat matkonsten. Allt som skulle komma att lagas med samma sinnestillstånd skulle visserligen med största sannolikhet bli precis lika fulländat, men Kockmaster hade större ambitioner än så. Kockmaster satte sig därför och funderade länge och väl över hur Kockmaster kunde trancendera matkonsten och finna nya dimensioner av gudomlighet.
Kockmaster utforskade nya nivåer av fattigdom och smakade dess kryddor. Kockmaster besökte himmelriket och Kockmaster besökte helvetet. Himmelriket imploderade av skam och undermålighet när Kockmaster uppenbarade sig, men helvetet bjöd in till studier i ångest och oro. Under sina resor så kom Kockmaster tillslut till insikt om vad som skulle komma att lyfta världens matkultur till nya höjder, nämligen Kokosmjölk.
Kokosmjölk är en växt som växer i klasar i Hawaiis djungler, den skördas av kedjor och rök och kan utöver matlagning med fördel även användas som raklödder.
Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Kokosmjölk, en klase.
Ananas, i bitar.
Nudlar, ägg.
Nötter, Cashwejow.
Lax, inte helt rensad.
Sweet chilisås, billigare än ketchup.
Champinjoner, okonserverade.
Syltlök, den sylta löken.
Soya, en skvätt.
Idag skall vi, med anledning av att Kockmaster blivit officiell bandkock till samba-kollektivet No Hawaii, laga Kockmasters Hawaii del Grande Lax. En genuin, traditionell Hawaiiansk rätt, skapad av Kockmaster på en av hans många tidsresor. Huvudingredienserna är Hawaiis nationalfrukt Kokosmjölk, samt Hawaiis nationalfrukt Lax.
Börja med att sätta på alla plattor på max. Tag därefter fram påsen med laxbitar som du tiggde till dig häromveckan. Hacka nu upp bitarna i mindre bitar. När du börjat hacka så kommer du märka att laxen inte är helt benfri. Pilla därför frenetiskt sönder alla bitar till smulor för att försäkra dig om att inte få tusen dolkar stuckna i magsäcken. Hacka därefter champinjonerna i stora bitar. Champinjoner som hackas i för små bitar försvinner nämligen. Placera nu stekpannan på en av de härligt varma plattorna och förse den med smör och champinjoner. När champinjonerna ser nöjda ut så släpper du ut de små laxarna i stekpannan.
Nu är det dags att hälla i kokosmjölken. Häll därför i kokosmjölken i stekpannan. Sätt nu en kastrull med vatten på plattan bredvid och invänta kokning. När kokning uppnåtts så placeras äggnudlarna i kastrullen.
Medan nudlarna kokar till sig så skall vi smaksätta kokosmjölken. Tag fram din sweet chilisås och häll i väldiga mängder och rör om. Tag därefter och häll i en skvätt soja och smaka av. Om det smakar lax och inget annat så har du gjort rätt. Häll därefter i ett gäng syltlökar, för skojs skull.
När nudlarna kokat färdigt så durkslagas dem och hälls därefter ner i stekpannan där de får bli ett med det andra. Krydda med ångest.
Garnera gärna med allt du äger...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar