onsdag 19 augusti 2009

Kockmasters Thai Hurricane

Det har varit en hård sommar utan pengar, men igår kom äntligen lönen för den där dagen i juli då du faktiskt jobbade. Som vanligt orkade du inte ge dig iväg och handla mat trots din nyrikhet, utan stack istället hem till en kompis där du hittade ett par pizzasalladburkar under ett bord, samt en ölkorv att fylla din fattigmansbuk med. Men idag bar det av, och mat blev det! Så mycket faktiskt, att du återigen är lika fattig som för ett par dagar sen. Men du har ett välfyllt skafferi, och det är det enda man verkligen behöver.

Det kan i och för sig vara bra med lite annat också.

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Kokosmjölk, i fast form.
Ananas, gulaktig.
Ris, 2*10³.
Jordnötter, 1kg.
Kött, färdigskurna bitar.
Grillkrydda, ännu fler än risen.
Sweet chilisås, det röd/gul/orangea guldet.
Champinjoner, stora och håriga.
Wokgrönsaker, konserverade.
Fond, köttig.
  • Alla plattor på max, hela tiden, speciellt alla.
Förmodligen har du inte lärt dig att ris tar lång tid på sig än, så Kockmaster får ta det igen. Börja med riset, för det tar lång tid på sig att bli klart. Det är detta som är anledningen till att Kockmaster är Kockmaster och du är Kockmaster apprentice.

När riset har kokat över och spisen är rengjord så kan du plocka fram stekpannan och kasta i en klick smör. När smöret har uppnått önskad smälthet så appliceras köttbitarna som du för någon minut sen kryddade med himmelska mängder grillkrydda. När köttet ser lagom färdigt ut så kastas champinjonerna i. Dessa skars för övrigt till perfektion innan kastandet skedde.

När båda dessa huvudingredienser fått steka sig tillräckligt så ska den ständiga huvudingrediensen, Kokosmjölk, appliceras. Öppna därför din konservburk med kokosmjölk. Det kan hända att du möts av ett väldigt hårt innehåll. Så hårt att du tittar en extra gång på burken för att se om du av misstag köpt en konserverad kokosnöt. Om du faktiskt har köpt kokosmjölk så är det bara att köra ner en sked och röra om tills mjölk infinner sig. När detta skett så hälls mjölken ner i stekpannan tillsammans med sweet chilin, fonden samt en burk wokgrönsaker.

Som avslutning skall vi toppa med huvudingrediensen, Jordnötter. Tag fram din 1-kilospåse som du unnade dig i din tillfälliga rikedomsyra. Gör ett hål i ena hörnet och börja häll, sluta när du inte vet vad du håller på med längre.



Häll gärna på lite mer jordnötter vid sidan av.
Kockmaster menar, har man en 1-kilospåse så har man.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar