lördag 12 december 2009

Kockmasters Brown hole of glory (Lucka #12)

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Fläskkarré, Kött.
Bönor, bruna.
Champinjoner, skogens konung.
Grädde, jätteröd mjölk.
Pepparkakor, hjärtan.
Grillkrydda, bränd.
Basilika, nästan grönsak.
  • All elektronisk utrustning på max, hela tiden.
  • Nåde den som inte maxar.
Idag skall vi laga en hyllningsmåltid till Sankta Kockmaster, efter vilken Luciahögtiden firas.
Denna tidigare inkarnation av er mästare och grundpelare i livet levde under 300-talet och dog kockmartyrdöden. Historien förtäljer att Sankta Kockmaster var så bra på matlagning att det ansågs gudalikt, vilket kejsaren inte ville veta av. Sankta Kockmaster blev då torterad och tvingad att arbeta som glädjeflicka på en bordell. Sankta Kockmaster förstod inte riktigt varför, men när han ifrågasatte kejsarens dom så applicerades kokande olja över Sankta Kockmaster, men oljan åstadkom ingen skada. Inte heller de varma oxarna som hyrts in lyckades skada honom. Tillslut dog Sankta Kockmaster efter att ha fått smörj, och legenden säger att innan han avrättades så slet han spontant ut sina ögon efter att ha sett mat lagas på en omaxad eldstad. Därför firar vi i natt Lucia, från italienskans Lucare, 'Att maxa'.

Upplägg idag blir Sankta Kockmasters ena tomma ögonhåla, i form av en fläskkarrékotlett omfamnad av en krämig men accentuerad brunabönorsås, garnerad med en pepparkakskrans.

Börja med att applicera väldigt mycket smör i din stekpanna. När smöret nästan brinner så förs köttet ner i stekpannan. Krydda med fördel köttet innan stekning påbörjas. Om du ändå envisas med att glömma bort att krydda innan, så kan krydda appliceras medan köttet steks. Om detta görs så hälls vatten med fördel Inte på köttbitarna direkt efteråt, så att kryddorna försvinner ner i stekpannan.

När köttet är färdigstekt så placeras det i mitten på uppläggningsfatet. Häll nu ner dina färdigskurna champinjonbitar i stekpannan och stek tillsammans med lagret av bränd grillkrydda samt lite smör. Häll efter en stund på grädde och låt stå en kort stund. När tålamod har upphört att existera så rörs champinjonsåsen ner i de bruna bönorna som sattes på värmning samtidigt som champinjonerna.

Rör lagom mycket och cirkulera därefter köttet med bönsåsen och krön slutligen verket med en pepparkakskrans för att stilla sockerberoendet.


Sankta Kockmasters ögon slets inte ut förjäves, den
omaxande kocken skämdes
till den milda grad att
han begick harakiri
och reinkarnerades som en mer
duglig kock efter en intensivkurs i matlagning med
Sankta
Kockmaster i väntan på nästa liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar