söndag 6 december 2009

Kockmasters Partykorv

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Korv, Falun.
Potatis, potatisformad.
Rödlök, två.
Ketchup, smält tomat.
Pasta, chili.
Grillkrydda, alltid.
Basilika, matlagningstobak.
Matlagningsgrädde, smält ko.
Äppelmos, frusen.
  • Alla ugnar på max, hela tiden, speciellt ugnen.
En hel vecka har nästan gått på månaden och för första gången någonsin ligger ditt postförstaveckanimånadensaldo på den övre sidan av 1000kr-gränsen. Detta ska vi fira genom att laga mat.

Det var två veckor sen sist, men hästar svälter inte i första taget, däremot travar de. Trava därför till kylskåpet och förflytta en styck falukorv till arbetsbänken. Efter att lyckad förflyttning har genomförts så skall korven styckas.

Korven, som lever i Faluns gruvor, är ett ryggradslöst djur som består av valfritt antal filéer. Idag skall vi stycka till oss c:a exakt 30st filéer. Skär därför 29 precisa snitt i korven och applicera därefter kadavret i din nyköpta ugnsform.

Öppna återigen kylen och förflytta nu den röda löken till din arbetsbänk. Skär löken i perfekta lökbitar och applicera därefter nämnda lökbitar mellan korvfiléerna. Dränk nu korven i ketchup, chilipasta, grillkrydda och basilika. Att påbörja applikation av ost, skulle man kunna inbilla sig som nästa steg, men din ost blev stulen för någon månad sen, så det blir inget med det. Äppelmos däremot, det är din frys befruktad (Raggadush!) med. Tag därför en påse äppelmos och maxa i micron. Häll sedan ut äppelmoset över korven och häll därefter på en skvätt matlagningsgrädde. Efter att korven har placerats i den förmaxade ugnen så skall potatisen kokas. Koka därför potatisen.

När önskat potatisstickemotstånd upplevs vid potatispenetration så hälls vattnet av och potatisen mosas med hjälp av en s.k. stöt. Mjölk visar sig snart även det vara en bristvara, trots rikedom, men matlagningsgrädde fungerar minst lika bra. Häll därför en ansenlig mängd matlagningsgrädde över den stötta potatisen och fortsätt stöta. När potatismos har uppnåtts så tas korven ut ur ugnen och placeras tillsammans med moset på en tallrik och toppas med två st s.k. chocolate party sticks, för att liva upp stämningen.


Ja, det är en häst.

4 kommentarer:

  1. Kockmaster, vem är du? Du är fantastisk!

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte att maträtten var helt OK till du nämnde chocolate party sticks. Varför?

    SvaraRadera
  3. ..för att liva upp stämningen.

    SvaraRadera