onsdag 27 april 2016

Kockmasters Djurfria Sushi

Efter Kockmasterkyrkans plötsliga omvändelse till Kockmasterveganismen drabbades medlemmarna i den Japanska grenen av Kockmasterträdet av en smärre livskris. Många (c:a 100%) av dessa trogna individer hade bara ett par år tidigare gett upp allehanda karriärer för att söka efter Kockmasterperfektion som Kockmasters sushi-kockar och stod nu tillsynes på ruinens brant. Vem kommer vilja köpa risbollar utan ett dött djur ovanpå?

Bokuzen Hidari får reda på nyheten i Akira Kurosawas kultförklarade posthuma filmatisering av massomvändelsen; 
De Sju Sushikockarna.

Men efter att Kockmasteranden nedstigit till Japanerna och visat på alternativa ingredienser så återställdes ordningen och den med hjälp av tidsresor över hundra år gamla traditionen kunde fortsätta på nästa steg i sushi-evolutionen. Japanerna prisade Kockmaster likt de gjort med varje tidigare version och svor att hädanefter aldrig äta döda djur på ris igen.


Gör därför som c:a 500 000 Japaner numera gör två till tre gånger om dagen: Laga Kockmasters Djurfria Sushi.

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Ris, rött och blött.
Avokado, grön och dålig på att binda.
Kål, vit och bränd.
Paprika, grönsakssegel.
Tofu, platt.
Broccoli, träd.
Raps, oljig.

Börja med att koka upp riset. Följ ej anvisningarna på paketet om en del ris och två delar vatten. Anvisningsförfattarna har ingen förståelse för hur mycket ånga som försvinner ur kastrullen vid maximalt maxande av spislågan. Följ därför Kockmasters anvisning och vattna riskornen ytterligare något tills perfekt vattenmängd uppnåtts.

När riset nästan är färdigt så påbörjas förberedandet av påläggen. Stek först tofuskivan i rapsoljan tills valfri innertemperatur har uppnåtts. Stek därefter dina kålbitar tills de blir brända. Detta kallas stekyta. Forma paprikorna till segel och broccolisarna till träd.

När riset är färdigt kommer du snart inse hur extremt dåligt rött ris är på att klibba ihop. För att komma runt detta problem kommer du förmodligen använda en avokado som bindningsmedel. Inte den starkast lysande stjärnan på din idéhimmel, tyvärr. Avokado, visar det sig, blir ganska blöt när den vispas. Men som den trogna Kockmaster Apprentice du är lyckas du ändå forma risokadon till sex helt klart godkända högar.

Plantera nu träd och segel i den mineralrika myllan och skär upp tofun i perfekt symmetriska kvadrater och lägg som stenplattor över denna Japanska kulinariska trädgård. Applicera till sist den stekytade kålen och börja böka upp maten.



Med detta bonzaiskepp färdas Kockmaster på den tredje 
dagen - Kockmasterhimmelsfärdsdagen - mot evigheten. 
Han har härmed förkunnat det nya testamentet. Följ det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar