söndag 19 april 2009

Kockmasters Burger Ball Brownie

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Smör, åtta.
Potatis, fem.
Hamburgare, tre.
Brunsås, två.
Lingonsylt, en.
Vitlöksklyfta, en.
  • Alla plattor på max, hela tiden, speciellt alla.
Dagens rätt är lite av ett mysterium. Inte ens Kockmaster vet riktigt vad det skall föreställa, men vad det är, är en potatismoskupol omfamnad av en hamburgarensemble på en bädd av brunsås med en touch av lingonsylt.

Börja med att ta ett djupt andetag och gå ut i köket. När din granne känner att en Kockmaster apprentice är på ingång så kommer hon genast rusa ut och ta bort sin wokpanna med gröna nötter-soppa och göra plats, bockandes och backandes.

Tag nu fram potatisen och börja själva skalningsproceduren. Att skala potatis ansågs förr i tiden vara ett väldigt bra sätt att få bort skalet från potatisen, och även idag är det ett välfungerande tillvägagångssätt. Skala därför potatisen och lägg dem därefter i din kastrull med kokande vatten.

Medans potatisen tar jättelång tid på sig att bli färdig så ska vi förbereda hamburgarna. Tag ut dessa från frysen och maxa dem i micron i en minut. Du kommer få härliga fläckar med stekyta här och var på hamburgarna och det är precis så det ska vara. Tag nu och krydda hamburgarna med rikligt med grillkrydda.

När du känner att det är sisådär alldeles för lång tid innan potatisen är klar så sätter du stekpannan på max och häller i väldigt mycket smör. Hacka vitlöksklyftan nogrannt och placera därefter hacket i smöret. När vitlöken har fått fräsa en stund så lägger du i hamburgarna. Egentligen hade du tänkt att vitlöken skulle i potatismoset, men nu ligger det istället och förkolnar under hamburgarna. Det är inte lätt att bara vara en Kockmaster apprentice, men du kommer lära dig en vacker dag. När du vänt på hamburgarna så kan du börja skrapa bort ditt misstag så gott det går.

Tag nu fram din brunsås och sätt på kokning på din tredje platta. Enligt instruktionerna på paketet så ska såsen koka upp och därefter sjuda i 2-3 minuter. Sjuda är kockspråk för stormkoka.

När både hamburgarna och potatisen är färdig så påbörjas själva potatismosandet. Använd mycket smör men inte så mycket mjölk. Minns hur mycket mjölk du använde på Waterworld Ayatolla och vilket såsigt mos det blev, inte alls som Kockmasters.

Skär nu hamburgarna i fyra delar vardera och använd sex av delarna för middagen och resten för matlådan. Forma moset som en kupol med hjälp av en kupol, alternativt valfri kroppsdel som går att forma som en kupol. Bekläd kupolen med köttbitarna och cirkulera konstverket med brunsåsen. Avsluta med att placera lingonsylten varsamt framför ingången till detta kärlekens tempel.


Vad det än är så är det vackert...

2 kommentarer:

  1. "Vad det än är så är det vackert..."

    hahaha! Brilljant! Du är featured på min blogg http://ollelove.blogg.se :D

    SvaraRadera
  2. Du glömde skriva med en ingrediens: kärlek, mycket. Det ser jag, det. Men det kanske är underförstått, precis som i de andra recepten?

    Jag har alltid trott att sjuda var koka på låg värme, lite sådär småputtra, men nu vet jag bättre. Tack Kockmaster!

    SvaraRadera