torsdag 9 april 2009

Kockmasters Halvfabrikat Excitement

Kockmaster har av någon outgrundlig anledning haft magkatarr sen sist, och inte orkat uppdatera. Men nu är han tillbaka igen för att lära er om den finaste sortens mat: Halvfabrikat.

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Potatisklyftor, allihopa.
Kycklingschnizel, med nån sås och skinkbit i, jag fattar ingenting.
Hamburgerdressing, >60% fett.
Ketchup, >99% ketchup.
Ugn, som stänger av sig innan maten är klar.

Börja med att skala och klyfta potatisen. Därefter är det dags att jaga rätt på kycklingen, nacka, skala, rensa och schnitzla. Nej juste ja, det har nån redan gjort!

Tack vare halvfabrikat så spar vi massor med tid. Tid som förr i tiden lades på att laga maten kan nu läggas på att stirra in i väggen och stöna av välbehag åt de mängder med roliga E-ämnen man på den "gamla goda tiden" inte fick nöjet att bryta ner. Kroppen behöver utmaningar, det förstod man inte förr i tiden, då man slet med själva matlagningen istället för att använda framtida teknik för att skapa halvfabrikat. Men nu vet vi bättre.

Så, börja med att sätta på ugnen, och se till att det är en ugn med timer på, så den stänger av sig nån gång under själva tillagningen. Oh, the excitement!

När ugnen är varm så kan själva matlagningen påbörjas. Öppna din miljövänliga påse med potatisklyftor, som du aldrig i livet hade kunnat framställa på egen hand, och sprid dem över ugnsplåten. Tag därefter kycklingschnitzlarna, som i schnitzeldelen av deras liv fått resa jorden runt, och placera i mitten på plåten. 3 av 3 tillfrågade schnitzlar anser förmodligen att detta är mycket behagligare än att bara ha det tråkigt på samma bakgård i småland hela sina liv.

När själva uppläggandet är färdigt så placeras plåten i ugnen. Sätt ditt alarm på en kvart och gå in på ditt rum och stirra in i väggen.

När alarmet ringer så börjar spänningen. När du nu kommer ut i köket så kommer timern ha stängt av ugnen för antingen en kvart sen eller en minut sen. Eller något däremellan. Eftersom du har kyckling i ugnen så vill du förmodligen att den ska vara varm nog. Så nu kommer själva Valet, som Kockmaster kallar detta val av den nya alarmtiden för. I sann Kockmasteranda så väljer du att låta maten vara inne i 10 minuter till. Detta ger dig en chans på 15 att maten kommer bli perfekt, 9 chanser på 15 att maten kommer bli -lite till mycket- för varm samt 5 chanser på 15 att du kommer bli skengravid och/eller AIDS-infekterad. Det är sån här vardagsspänning som gör livet värt att leva.

Medans du står och fullkomligen spritter av upphetsning i köket, så kan du ta tillfället i akt att skala och äta dig en morot. Morot är bra.


Kunde inte ha gjort det bättre själv...

3 kommentarer:

  1. man kan köpa färdigskalade morötter... :)

    SvaraRadera
  2. Hahahahahahahahahahhaaaaaaa jag tror jag kissade på mig lite.

    SvaraRadera