söndag 29 mars 2009

Kockmasters Perfect Paprika Surprise

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Potatis, ett gäng.
Fläskkotletter, två.
Paprika, röd.
Smör, smör.
Vitlökspeppar, massor.
Grillkrydda, en klase.
Ketchup, det röda guldet.

Börja med att skala potatisen och lägg ner den i kastrullen med kokande vatten, som du förberett av ren vana. Potatis tar, tro det eller ej, ännu längre tid på sig än ris. Så under tiden kan du göra något vettigt, eller bara driva runt i köket. Efter en stund så kan du börja förbereda köttet och paprikan. Köttet skärs i 2x2x4cm stora bitar och fettet skärs bort. Du kommer få tillräckligt med fett i potatismoset. Får du inte tillräckligt med fett i potatismoset så har du gjort fel. När köttet har skurits till perfektion så kryddas det med lite färsk grillkrydda. Lägg i köttet i stekpannan och plocka fram paprikan.

Detta kommer bli en utmaning värdig namnet. För att skära paprikan på detta Kockmasterpatenterade sätt så krävs Kockmaster apprentice-nivå 3, vilket uppnås genom en insättning på 10 000 kr till Kockmasters Swizz bank account. Insättning kan göras från alla bankkontor, förutom säffles. Kontonummer behöver du inte oroa dig över, de vet vem Kockmaster är.

När inbetalningen skett så kommer du känna the holy ghost of Kockmaster strömma genom dig och alla dina problem kommer vara ur världen. Speciellt problemet med paprikan. Kniven kommer gå av sig själv och innan du kan säga "jag vill uppnå nivå 4!" så kommer paprikan stå framför dig, perfekt skuren till perfekt perfektion.

Vid detta laget bör potatisen vara färdigkokt. Häll av vattnet och ta fram din Masher. När du nu tittar i kylskåpet kan det hända att du inser att du inte har någon mjölk hemma. Då går det bra att använda vatten. Ta en rejäl gaffel med smör, masha ner och krydda. Till sist så hälls köttet ner i potatismoset och allt blandas.

Ställ nu din paprika på tallriken och lyft extreemt försiktigt av locket. Fyll nu bottendelen till bredden plus lite till med köttpotatismoset och applicera sedan locket ovanpå, även här väldigt försiktigt.

Avsluta genom att göra en ketchupring runt detta, detta, detta under.


Louvren avundas Kockmasters mage.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar