torsdag 12 mars 2009

Kockmasters Fullkornspasta med dött djur

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Vän, en st.
Fullkornspaghetti, 700-1000 st.
Krossade tomater, två burkar.
Köttfärsjärpar, sju st.
Oliver (Kalamata), ett gäng.
Majs, en burk.
Lök, en st.
Tomat, två st.
Vitlökspeppar, en jäkla massa.
  • Alla plattor på max, hela tiden.
  • Nåde den jäveln som vågar sig på att använda alternativa ingredienser.
Det du gör först är att du hittar en vän. Har du ingen så rekommenderar jag inte detta receptet, eftersom du denna gång kommer stå med tre portioner mat. Och att laga mat för tre när man inte har några vänner är ju bara förjävla sorgligt. Och tänk inte ens på att göra två matlådor.

När du har vännen på plats så kan själva matlagningen börja. Eftersom ni idag använder er av fullkornspaghetti så behöver ni mer koktid än med färskpastan. Därför börjar ni med att koka upp vattnet och kasta i spaghettin. Värm samtidigt upp lite olja i stekpannan. När ni har hackat löken och tomaten så applicerar ni dessa i stekpannan tillsammans med på gränsern till för mycket vitlökspeppar. Viktigt är att få med kärnorna och allt gojs i tomaten, för det bränner fast i stekpannan, vilket ger matlagningen den där edge:en ni alltid har letat efter.

Innan ni gjorde allt föregående så lade ni in de frysta järparna i micron på max effekt i fem minuter. Ingen annan effekt är att rekommendera. En eller två järpar kan komma att skrumpna ihop och bli stenhårda, men det är ett pris värt att betala för att undvika mesnivåerna Defrost-600 W.

Medan grönsakerna ligger och gottar till sig i stekpannan så tar ni er andra kastrull och häller i de krossade tomaterna. Järparna mosas därefter med en gaffel och hälls i tomatsåsen. Förmodligen är pastan mer eller mindre klar vid det här laget så häll av den. Kom ihåg att äggklockor är för mesar och löpare. Bättre äta halvtaskig mat än att skämma ut sig inför sin vän med såna meserier. Om du som inte har några vänner av nån anledning fortsatt att läsa så kan Kockmaster se åt andra hållet när du ställer klockan.

Nu till den gamla vanliga proceduren: Allt i stekpannan åker ner i tomatkastrullen tillsammans med hejdlösa mängder vitlökspeppar och ett gäng oliver. Lägg upp på tallrikar och kasta på majsen!

Som sagt så har du ju nu tre portioner vilket kan mätta både dig, din vän och dessutom ge dig en lunchlåda. Om du vänlösa människa nu ändå har lagat denna rätt, så får vi hoppas att du är hungrig, för du äter för två idag. Bon Aparte!

Apelsin må innehålla mycket C-vitamin, men det fräter även sönder tänderna, åtminstonde Kockmasters. Men som garnering skadar det aldrig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar