fredag 27 mars 2009

Kockmasters Pasta de la majs

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Pasta, valfritt antal.
Kött, nej.
Majs
, ja.
Krossade tomater, två burkar.
Vitlökspeppar, mer än någonsin.

Ah, den 27:e. Du har varit rik som ett troll i två dagar, men ändå inte orkat pallra dig till affären för att köpa ny mat. De senaste dagarna har du lyckats få i dig mat på andra sätt, men nu står du i ditt tomma kök och ropar förtvivlat: Kockmaster! Kockmaster! Och som den riddare han är, så uppenbarar han sig och gör vatten till vin, kvistar till pasta och fisk till majs.
Med ordspråket less is more mot strupen, ger Kockmaster er:

Kockmasters Pasta de la majs

Detta kan verka som ett väldigt simpelt recept, men det är just i enkelheten som storheten ligger. Börja med att koka upp spaghettin. När spaghettin nästan är klar så häller du i tomaterna i din andra kastrull tillsammans med majsen och pepprar som in i helvete.

Så enkelt, men ändå så briljant.

Ett viktigt komplement till denna saga är påskgodis. Det är ju praktiskt taget påsk och var människa bör ha chokladägg i närheten. Just i detta fallet så rekommenderar Kockmaster att man äter ett ägg mellan var 5:e tugga för att påminna sig om att man befinner sig på jorden och inte hamnar i trans av Pasta de la majs' ambrosiska förträfflighet.


Grekiska gudar ansåg sig inte värdiga att ens titta på detta skönhetens altare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar