söndag 15 mars 2009

Kockmasters Indian Delight

En god vän till Kockmaster ringde Kockmaster tidigare idag för att prisa hans vackra kökskonst som han nyligen börjat dela med sig av här. Trots den djupa insikten om sin oöverträffade grandiositet i kökets värld så är inte Kockmaster den som tackar nej till lite smicker och bekräftelse. Men det var inte allt Kockmasters vän hade på hjärtat. Han har tydligen problem med sin rumskamrat som är fruktansvärt dålig på att laga indisk mat, men ändå envisas med att göra det, till boendets stora förtret. Därför skall jag idag laga Kockmasters patenterade Indian Delight, så att Kockmasters vän åtminstonde kan vara glad över att hans vän kan åtnjuta god indisk mat.


Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Ris, sjukt många.
Kyckling, två lår.
Nötter
, Cashew.
Morot, jättestor.
Mango, chutney.
Curry, massor.
Banan, shivad.
Soya, ett par skvättar.
Matlagningsgrädde, 3dl.
  • Alla plattor på max, hela tiden. Riset kommer bli en utmaning, då det med fördel kokas på låg värme. Men vad kan man göra...
Börja med att värma på riset. Ris tar ju ett tag på sig, så det kommer bli lite dötid här i början då du kan diska ur alla gamla matlådor som du egentligen borde ha diskat ur för ett par dagar sen.

När riset satts igång så kan du börja slita loss köttet från kycklinglåren. Förmodligen så har du köpt färdiglagad kyckling och inte rå, vilket kommer kännas bra när du råkar skära dig i fingret med kniven som du av nån anledning håller i eggen medan du ger dig på kycklingen. Att bli blodsbroder med en kyckling kan ju verka som ett trevligt eftermiddagsnöje, men det kan faktiskt leda till både AIDS och skengraviditet.

När kycklingen är delad i lagom små bitar så slängs dessa i en oljad stekpanna. Börja nu att skiva bananen i perfekt stora skivor. När kycklingen ser välstekt ut och det känns som att det ryker förfärligt mycket så kan det kanske kännas frestande att sänka värmen något, men det blir inget med det. Däremot så är det nu dags att lägga i bananskivorna. Därefter så hälls matlagningsgrädden i och färgas med soyan, en klick mango chutney åker i och slutligen så spetsas denna fruktansvärt orginella samling ingredienser med ett gäng cashewnötter samt indiens nationalfrukt curry.

Vid det här laget borde riset vara färdigt, om du har fuskat med rattarna d.v.s. Har du maxat, som en riktig skogshuggarman så får du förmodligen äta eld och kol till kycklingröran.

Med all mat färdig så kan du börja själva upplägget. Idag skall vi göra ett porträtt av den indiske elitbowlaren Mahatma Ghandi.

Börja med att forma riset till två dricksglasformade högar med hjälp av tankekraft.
Fördela sedan kycklingröran över ett munformat område.
Fäst till sist moroten i mitten av tallriken med hjälp av gravitationen.
Om detta upplägg görs perfekt så kommer ajna-chakrat att uppstå av sig självt. Om inte detta sker så behöver du inte misströsta, alla kan inte vara Kockmasters. Hämta ketchupen.


Skrämmande likt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar