måndag 23 mars 2009

Kockmasters Springroll Spökboll

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Ris, hundratals.
Vårrullar, med kött i.
Morot
, en ganska smal.
Vitlöksklyftor, två st, inlagda.
Hamburgerdressing, lite.
Soya, det svarta guldet.
  • Alla plattor och ugnar på max, nästan hela tiden.
Idag skall vi laga Kockmasters Springroll Spökboll. Vi kommer på ena sidan ha Team Ris och på andra sidan Team Vårrullar. Som mittlinje använder vi en förhållandevis smal morot. Två domare i form av hamburgerdressing. Spökbollarna får representeras av vitlöksklyftor och kämparnas svett kommer idag symboliseras av soya. Som vi ser så är Team Vårrullar, med bägge spökbollarna i sin ägo i överläge, trots ohyggliga öppna sår över kroppen. Team ris är å andra sidan väldigt många. Spänningen är olidlig.

Men först till själva maten:

Det första du gör är att sätta på ugnen på önskad värme. Förbered därefter vårrullarna genom att lägga dem på en plåt. Om så önskas kan riset nu läggas i kastrullen tillsammans med vattnet en stund innan det sätts på kokning. Detta, eller något helt annat, kan leda till att riset blir lite torrare än vanligt. Förmodligen något helt annat. Hur som helst, när ugnen är varm nog att få sig ett par vårrullar så sätts samtidigt riset på plattan. Om Kockmasternivå har uppnåtts så kommer riset börja koka samtidigt som vårrullarna har varit inne i fem minuter, vilket kommer leda till att risets koktid 15 min kommer vara över samtidigt som vårrullarnas ugnstid 20 min. Detta kommer vara en njutning i 15 minuter, men vårrullarna kan komma visa sig fortfarande vara ljumma vid den tiden. Men 15 minuter njutning är bättre än 15 minuter ångest över bristen på den extrema multi-tasking-begåvning som krävs för att hantera både ris-tid och vårrulls-tid.

När båda delar av denna helhet är varma nog så kan upplägget påbörjas på tidigare förklarat sätt.


Kockmaster vann.

1 kommentar:

  1. Alltså, det här är det bästa recept jag läst.

    SvaraRadera