lördag 28 mars 2009

Kockmasters Pyttipanna Peanut

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Pyttipanna, billig.
Jordnötter, salta.
Vitlökspeppar, lagom.
Grillkrydda, ju billigare pyttipanna, desto mer.
Ketchup, det röda guldet.

Så har dagen kommit då din kyl återigen är fylld med mat. Inte så mycket som du hade önskat kanske, men är man fattig så är man. För att hålla uppe moralen hela månaden ska vi idag lägga en bra grund, genom att laga en riktig festmåltid av de finaste råvaror man tänkas kan.

Många skulle dra sig för att köpa det billigaste märket av pyttipannan, av flera anledningar, men det beror oftast (alltid) på bristande kunskap. Denna kunskap stavas Grillkrydda. Grillkrydda är en växt som växer i klasar i Borneos djungler och skördas av vilda elefanter. Grillkryddan är även den enda kryddan som stärker immunförsvaret och ger starka ben. Som om inte detta vore nog så gör den även den billigaste pyttipanna ätbar.

Maten ja:
Börja med att hälla i olja, som du själv har köpt, i stekpannan. När det är dags så häller du i pyttipannan i stekpannan och kryddar, som om det var det enda du kunde. Krydda inte på de andra plattorna bara, men om du gör det, gör inte om misstaget med diskborsten. Efter en stund så kan du hälla i jordnötterna och trolla fram en leverpastej-knäckebrödsmacka, sen är det bara att lägga upp. Avsluta med att föra ketchupflaskan över maten med en virvlande gestik. Med lite tur så kan du få det att se ut exakt som Kockmasters.


Skönt att vara rik igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar