fredag 13 mars 2009

Kockmasters Djurfria ärtsoppa

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Ärtsoppa, en tub.
Oliver (Kalamata), ett par.
Majs, en burk.
Morot, jättestor.
Macka, på tok för gammal.
Jordnötssmör, lite för mycket.
Senap, en sked.
  • Alla plattor på max, hela tiden. Du kommer bara använda en, men det kan vara skönt med lite extra värme såhär när vintern kommer tillbaka och bitchslap:ar oss med sin snö.

Ah, fredag. After work-bufféns dag. Men inte för dig, för knappt halva månaden har gått och med drygt 200 spänn kvar på kontot så gäller det att ransonera. Tur att Kockmaster finns här för att guida dig genom din kyl och hjälpa dig slänga ihop en riktig orgie i smaker.

Det första du gör är att klämma ut din djurfria ärtsoppa i kastrullen och hälla på en skvätt vatten. Med plattan på max så gäller det att röra ordentligt. Mellan röromgångarna så ska tillbehören förberedas. Bara ärtsoppa är ju inte mycket för världen om man ska växa och bli stor. Därför ska vi som side dish idag göra en macka med skamligt mycket jordnötssmör på. Storhet garanteras inom månader om man gör detta recept varje dag och byter ut alla ingredienser förutom jordnötssmöret, med jordnötssmör.

Egentligen har du inga mackor kvar, men om du letar längst in i skafferiet så hittar du säkert en bit som verkligen borde vara grön, om man ska tro på bäst före datumet, men som av nån anledning inte är det.

Applicera jordnötssmöret på mackan och garnera med jättemoroten. Glöm inte att röra om i ärtsoppan!

Nu till salladen. Öppna majsburken och lägg på ett par oliver ovanpå majsen. Voilà! Ett upplägg värdigt Nobelmiddagen.

Lägg upp ärtsoppan och skeda i lite senap, så är du redo att åka!

Ja, nu blir det ju bara ärtsoppa i lunchlådan till imorrn, men med den tjockismackan du just gjorde så behöver du nog inte oroa dig för svält direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar