onsdag 18 mars 2009

Kockmasters Fullkornspasta med dött djur v2

Kockmaster har fått mycket beröm från både vänner och mindre begåvade kockar runtom i världen för hur Kockmasters Fullkornspasta med dött djur inte bara mättar magen och själen, utan även ger ett snudd på himmelskt visuellt intryck. Vissa har gått så långt att de kallat den för en matens Mona Lisa. Och utan att vara alltför blygsam så måste Kockmaster nog hålla med. Det kan vara det vackraste som någonsin legat på en tallrik.

Idag ska Kockmaster, för att visa på sin överlägsenhet i köket, visa hur man genom att ändra på ett par ingredienser får ett snarlikt recept.

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Fullkornspaghetti, 700-1000 st.
Krossade tomater, en frpckning.
Hamburgare, tre st á 90 gr.
Oliver (Kalamata), ett gäng.
Mango, Chutney.
Cashewnötter, lagom.
Vitlöksklyfta, inlagd.
Vitlökspeppar, en jäkla massa.
  • Alla plattor på max, hela tiden.
  • Nåde den nedrans slusk som vågar sig på att använda alternativa ingredienser och på så sätt skapar ett snarlikt recept.
Det första du gör är att koka upp vatten och kasta i pastan. Därefter värmer du de frysta hamburgarna i micron en stund, på max ja. Skär sedan varje hamburgare i exakt sex till åtta delar och placera dessa i stekpannan som nu är oljad och varm. Hacka därefter upp dina oliver och din vitlöksklyfta och strö sedan hacket mellan köttbitarna i pannan. När detta är gjort så är det dags att öppna upp tomaterna. När förpackningen är öppnad så rörs två skedar mango chutney ner i tomaterna innan alltihop hälls ner i stekpannan. Kronologin i ingredienseringsprocessen är av yttersta vikt för att rätt smakresultat ska uppnås. Detta är inget att ta lättvindligt på, Kockmaster vet vad han gör.

När tomaterna är nere i pannan så kommer det börja skvätta rätt rejält, men eftersom tomater blir varma snabbt så kan plattan stängas ganska snart, så det är bara att stå ut en stund till!

Det sista vi gör är att sprinkla på nötterna i såsen, sedan är det bara att lägga upp!


Om ändå all mat kunde vara såhär vacker?

1 kommentar:

  1. Jag verkligen älskar din blogg o dina underbara recept. Att läsa dom alltså, har inte testat nått utav dom ännu :P

    SvaraRadera