tisdag 21 april 2009

Kockmasters Pasta med tonfisk

Då var vi här igen, i slutet av månaden. Dåligt med pengar, ännu sämre med mat och dina sista kronor kommer gå åt till en tågbiljett till självaste Mordor. Imorgon åker nämligen Kockmaster på en kulinarisk upptäcktsfärd till den stora staden i öst för att bl.a. hälsa på p3 populär och lära dem ett och annat om sann matkonst. Det är inte helt omöjligt att Kockmaster kommer rapportera om Mordors matliv, men det är inte heller helt omöjligt att Kockmaster kommer göra något helt annat istället. Vad som däremot är säkert är att Kockmaster idag, i brist på andra matvaror, kommer gå tillbaka till sina rötter och laga en härlig pastarätt med en härlig tonfisksås som inte helt omöjligt krävt ett par härliga delfiners liv.

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Delfiner, fem.
Tonfisk, två konservburkformade.
Pasta, avlånga.
Tomatsås, en förpackning.
Mango, Shatner.
Oliver, är aldrig fel.
  • Alla plattor på max, hela tiden.
Som sagt så skall vi idag laga pasta med en tonfisksås. Såhär dagarna innan nästa krispaket från CSN dyker upp så får man ju klara sig bäst man kan på bottenskrapet i skafferiet. Visserligen har du en stor påse med kycklinglår som legat i frysen i snart en månad, men de är råa, och rå kyckling skrämmer dig lite, så ta tonfiskkonserverna istället.

Men först så ska vi sätta igång pastan. Koka upp vatten i din kastrull och kasta i pastan tillsammans med lite salt. Tag därefter din andra kastrull och förse med dina passerade tomater. När tomaterna börjat koka så kan tonfisken släppas ner. För omväxlings skull, eller snarare för tidssparandets skull, så skall vi idag hoppa över olivstekningen och bara hälla ner dem som de är i såsen. Slutligen rörs mängder av mango chutney ner och såsen förklaras därmed färdig.

De kommande dagarna kommer du få svälta, då Kockmaster förmodligen inte kommer säga åt dig hur du skall pussla ihop dina ingredienser, som du för övrigt inte ens har, till något ätbart. Men du kan alltid finna ro i att du, som en Kockmaster apprentice, har en plats garanterad i paradiset om du svälter ihjäl under Kockmasterfastan.


72 oskyldiga delfiner väntar på dig i paradiset.

5 kommentarer:

  1. "72 oskyldiga delfiner"... Hahaha! Fett brors! /Flux

    SvaraRadera
  2. Oj vad bra blogg. Du har härmed en ny läsare.

    SvaraRadera
  3. Vafan, det där verkade ju nästan ätbart.

    SvaraRadera
  4. underbara menyer! jag brukar alltid ha jordnötter i maten så fort det finns hemma. även kanel. det är otippat för vissa, men oh my lord så gött det knullar i mun!

    SvaraRadera
  5. Underbar blogg! :-D

    Kommer länka dig, hoppas det är OK! (Ja ja, inte för jag har sådär himla många läsare då, men men...)

    SvaraRadera