torsdag 16 april 2009

Kockmasters Kulpåse

Alla minns vi den gamla goda tiden i lågstadiet då man ramlade omkring på skolgården och lekte puttekula. När man fick sin första kulpåse med en massa målade stenkulor och ett par fancy glaskulor. Kockmaster minns även de stora pojkarna som utan medkänsla sprängde Kockmasters kulpyramider med sina helt enorma kulor. Dagens rätt blir en trip down kulpåse lane:

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Potatis, två st.
Ägg, tre st.
Oliver, Kali Maa.
Kaviar, det rosa-orangea guldet
Ketchup, det röda oktober.


Börja med att plocka ut allt som är någorlunda kulformat ur kylskåpet och lägg upp på bänken. Lägg därefter ner äggen i din kastrull och koka. För att spara tid så ska vi idag tillaga potatisen i micron. Inte för att du kommer orka lägga din extra tid på något vettigt ikväll ändå, men kan man spara tid så kan man.

När man kokar potatis i micron är det, liksom alltid annars, viktigt att köra på högsta effekt. I Kockmasters kök står det en micro med ett lite annorlunda effektgraderingssystem. Den har fem lägen och sex bilder ovanför lägena. Det börjar på en räka och slutar på en brinnande tändsticka. Kockmaster antar att tändstickan symboliserar max effekt, då en brinnande tändsticka absolut är varmare än en räka. Men Kockmaster blir ändå lite tveksam, eftersom det isåfall näst varmaste läget, symboliseras av en brödskiva. En brödskiva kan visserligen vara varmare än en räka, men förmodligen inte varmare än en grillad kyckling som är i mitten på graderingen.

Hur som helst så kokas potatisarna i micron i tio minuter, efter att ett par hål har gjorts i dem. Förmodligen så kommer du efter en stund höra potatisarna vissla som eggande sirener från micron. Men låt dig inte luras att öppna luckan. För vissa microapparater kan få för sig att, av verkligen ingen anledning alls, vägra gå igång igen, om du gör det. Eftersom du alltid envisas med att göra dessa saker ändå, så får du fippla med micron i en stund innan den går igång igen.

När potatisen är färdigstrålad och äggen är färdiga så är det bara till att lägga upp, slänga på ett gäng oliver och börja spela kula, som förr i tiden.


VEM BLEV ÄGD NU, UNGJÄVEL!!?

2 kommentarer:

  1. Hell Kockmaster!
    Du är min hjälte, mitt liv kommer att förändras för alltid. Jag har aldrig tänkt på att man kan göra potatis i mikron, tänk vad mycket tid jag kommer spara från och med nu!

    SvaraRadera
  2. Om man kör kaviar i micron, blir det en djävla massa svinsmå kokta ägg då? Och isåfall, skalar man dem, och hur, och och och dårå...

    SvaraRadera