onsdag 15 april 2009

Kockmasters Crêpes Campfire Peanuts

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Pannkakor, sex st.
Mjöl, massor!
Mjölk, inte för mycket.
Smör, mängder!
Vitlök, riktig.
Ost, nån annans.
Oliver, Kalamata.
Revbensspjäll, två.
Jordnötter, varför inte?

Idag skall vi laga Kockmasters Crêpes Campfire Peanut med en härlig revbens-sås.
Tag först fram pannkakorna som du lagade igår och ställ på bänken. Det viktiga när man lagar crepes är att man börjar göra redningen innan man ens kommer på tanken att börja slita loss köttet från revbenen/hacka oliverna/hacka vitlöken. Börja därför med redningen.

För att denna gång försäkra dig om att du inte får en soppa, vilket du förmodligen lyckades med i förrgår, så börjar du med att hälla i bizarra mängder smör i kastrullen och rör ner lika bizarra mängder mjöl. Häll därefter i hälften så mycket mjölk som förra gången. Se till att röra hela tiden så att inte degen bränner i botten.

Nu är det precis rätt tid att börja rensa bort revbenen från revbensspjällen. Eftersom revbensspjällen är väldigt kladdiga så kommer du ge både kastruller och vispar en fin mörkbrun BBQ-lyster när du frenetiskt försöker låta bli att bränna såsen på din maxade platta. När rensningen är klar så tar du fram dina oliver och hackar i småbitar.

Efter att du hällt av det kolsvarta smöret som stått och maxats i stekpannan sen ett par minuter tillbaka och därefter hällt i lite nytt så placeras nu oliverna och spjället i pannan. Inte helt nödvändigt, men det luktar ju nåt fruktansvärt gott med stekta oliver. När du inte längre ser köttet och oliverna för all rök så är det god tid att överföra dessa till redningen. Hacka nu en vitlöksklyfta och kasta i såsen tillsammans med lite salt. När du tänker efter så har du ju faktiskt lite jordnötter kvar, så släng i dem med. The more the merrier.

Du är nu redo att börja själva fyllningsproceduren. Tag fram en plåt och lägg pannkakorna på och fyll dessa med din revbensolivsjordnötssås. När pannkakorna ligger där framför dig så kommer du förmodligen inse att det borde vara ost med i leken. Kolla igenom kylen ifall nån av dina grannar har lite ost du kan få stjäla. Om även dina grannar är ostlösa så ringer du din vän i uppgången bredvid och ber om ost.

Nu kommer dagens förmodligen viktigaste instruktion: När du går ut för att hämta osten, lås inte ute dig själv i trappuppgången. Ha alltid nycklarna på dig, det har alltid Kockmaster. Om du ändå envisas med att låsa ute dig, se då till att du inte har en kines som granne vars öron av nån underlig anledning inte registrerar fem minuters frenetiskt knackande, men som en halvtimme senare tack o lov hör dig. Herre jävlar...

När du nu åter är i köket med din dyrt förvärvade ost så applicerar du nämnda ost på crepesen och sätter in plåten i ugnen på maximal värme.

När crepesen är färdiga så kan själva uppläggandet påbörjas. Beroende på hur många crepes du gjort så kan du göra olika campfire-upplägg. För glupska människor rekommenderas Pagoden:







För jättetjocka människor rekommenderas däremot Stapelelden.








Kockmaster, vars kroppsbyggnad är perfekt, valde idag Stjärnelden.









Var Kockmaster, Alltid Kockmaster.

2 kommentarer:

  1. Skall genast prova... Stockbrasa får det nog bli för min del; dels för att jag har slut på pannkakor och använder ett stort platt turkbröd istället; dels för att jag tycker om långsamma kolhydrater, stockeldar räcker som alla vet mycket länge.
    /Lamm-scouten i Malmö

    SvaraRadera
  2. En helt underbar beskrivning av hur man lagar mat på ett trevligt vis! Keep up the good work!

    SvaraRadera