lördag 18 april 2009

Kockmasters Sushi

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Ris, sjukt många.
Lax, en sån käck portionsbit.
Torskfile, lyxfiskpinne.
Soya, det svarta guldet.
Medicinkopp, utan urinprov.
  • Alla plattor på max, hela tiden. Speciellt riset.
Idag skall vi laga Kockmasters Sushi som är en rätt, påkommen och patenterad av Kockmaster. Kockmaster fick idén när han hittade ett grönt uppläggningsfat längst ner i sin skafferilåda. Fatet såg ut att komma från Bengalis västkust och med det i tanken så ändrade Kockmaster på ett par bokstäver i Bengali och fick på så vis fram namnet på den maträtt Kockmaster snart skulle komma att uppfinna, nämligen Sushi.

Börja att sätta riset på stormkokning tills vattnet är borta. Den korta koktiden kommer göra att riset blir sådär al dente som du alltid velat ha det, men inte riktigt klarat av på egen hand. Nu vet du hur det går till. Al dente-riset gör sig extra bra i Kockmasters Sushi eftersom det håller formen bättre än allt annat.

Samtidigt som du kokar riset så börjar du steka laxen och fiskpinnen i stekpannan på max. Sätt gärna den tredje plattan på max också, så du får sidovärme på fisken. Eftersom fisken kommer direkt från frysen så är det viktigt att steka på hög värme, så det blir jättevarmt och det kalla försvinner. Om någon säger att det finns risk för en bränd fisk med is i mitten vid sådan spisreglagehantering, så har den personen fel.

När ris och fisk är färdig så kan själva upplägget påbörjas. Ta din Bengaliska tallrik och ställ på bänken. Tag därefter och fyll din medicinkopp med ris och skapa sex stycken ståtliga risskapelser. Dela nu fiskarna i tre bitar vardera och placera dessa PÅ risskapelserna. Du hörde Kockmaster rätt, fisken läggs på risskapelserna och nu har du Kockmasters Sushi.

Fyll din lilla extratallrik, som du för skojs skull täljde med lasersyn medans du kokade riset, med det svarta guldet och påbörja förtäringen.


Nåde det folkslag som plagierar detta mästerverk.

4 kommentarer:

  1. Kockmaster.... du har gjort det igen. skulle va intressant med typ "kockmasters tio budord"
    det skulle hjälpa mig, okunniga, simpla människa med mitt levnadssätt!

    SvaraRadera
  2. Det finns bara ett: Du skall alltid maxa.

    SvaraRadera
  3. Jag håller med. Man skall alltid maxa!
    Spelar ingen roll vad det gäller.

    SvaraRadera
  4. jag tycker det är fint att du fotograferar dina rätter när de står i soffan =)

    SvaraRadera