måndag 20 april 2009

Kockmasters Sushi v2

Sedan Kockmaster publicerade sitt nyskapande recept Kockmasters Sushi häromdagen så har det spridit sig som en löpeld genom världen. Det verkar främst vara Japanerna som har hakat på trenden och på vissa ställen även tagit åt sig äran för det. Kockmaster är ju inte den som är småsint utan bjuder naturligtvis på detta, djupt medveten om att han är en herde bland får, och att det är fullt naturligt för får att vilja klä sig som herdar ibland. För att visa sin storsinthet så skall Kockmaster idag bjuda Japanerna och resten av världen på en variant av Kockmasters Sushi, denna gång med schnizel i topp.

Dagens rätt kräver följande ingredienser:
Ris, massor.
Schnizel, en.
Soya, den svarta hingsten.
  • Alla plattor på max, hela tiden, speciellt ugnen.
Börja med att sätta riset på plattan. Glöm inte att sätta på timern till spisen. Glöm däremot att sätta på ugnen. Det är av yttersta vikt för detta recepts fulländning att Schnizeln åker in i ugnen först när riset är klart, så att riset kan få stå i sisådär 20 minuter och samla kraft för sin stundande bära en schnizel-uppgift. Vänta därför en stund innan du sätter på ugnen.

Om allt går som planerat så sätts som sagt schizeln in i ugnen när riset är färdigt. Viktigt för alla nyblivna sushikockar runtom i världen är att förstå denna delen av receptet. Schnizeln skall tillagas innan den placeras på riset. Rå schnizel på ris blir ingen glad av. Kockmaster kan förstå rå fisk-varianten, man sparar ju väldigt mycket tid, men i schnizel-varianten så kan jag verkligen inte rekommendera samma tidssparande. Laga därför schnizeln länge och väl. Timern kommer av någon underlig anledning stängas av även vid denna schnizel-tillagning, men denna gång har du inte ork att bry dig, så ut med schnizeln.

Tag nu fram din bengaliska tallrik och placera på bänken. Fyll därefter en mugg med ris och låt den stå en stund. Vänd muggen upp och ner på tallriken och lyft sedan varsamt upp den och skåda ditt ristorn. Krön slutligen rishögen med schnizeln.


Sushirestauranger världen över kommer när
som helst börja servera rå schnizel-sushi.

2 kommentarer:

  1. fotar du din mat i soffan? :O

    SvaraRadera
  2. Schnitzelsushi är fanimig din nya höjdpunkt! Tack Kockmaster för att du upplyser oss i massorna!

    SvaraRadera